下白坭告急:請去書城規會反對有錢人規劃!

這是朋友輾轉相告的大事, 請各位朋友都關心一下這個全香港最好睇既日落同摸蜆地方,不要讓它變成有錢人的專利!!!

這個規劃申請編號是Y/YL-PN/2

如果你去書城規會, 請於本年9月26號之前做,如果你是反對,記住在標題寫明是[反對Y/YL-PN/2]

請了解到 即使你部份贊成部份反對, 也要先講反對整個plan, 因為一但申請通過, 就無彎轉,

若你屬於部份贊成部份反對的朋友, 請清楚列明你贊成/反對的不同部份,

並清楚寫明作為一個整體的計劃, 你會反對這個Y/YL-PN/2的規劃申請.

以下是朋友廣傳的訊息:

有位所謂新界皇帝,於2008年9月6日宣佈收回整個下白泥用作發展保育用途,但其實是建122個豪宅單位及56個低密度酒店單位,哥爾夫球場。只有一粒豆豉咁細既昆蟲館。
如果你地有去過下白泥就知道果度有全香港最好睇既日落同摸蜆;將來一切既野只會係有錢人既專利,大家都唔會有份去果度玩,連生物都冇機會……

城規會申請(去以下那個網頁就可以俾意見書啦)
http://www.info.gov.hk/tpb/tc/plan_application/Y_YL-PN_2.html

26-9-2008係deadline就此申請提出意見~!

此申請之內容
http://www.info.gov.hk/tpb/tc/plan_application/Attachment/20080905/s12a_Y_YL-PN_2_0_gist.pdf

廣告
%d 位部落客按了讚: